De Deaflympics 2017 zijn voorbij en de sporters zijn weer thuis. Een korte terugblik van de voorzitter op de verrichtingen van de vier DSV Dorswedo leden die aan de Deaflympics 2017 in Samsun deelgenomen hebben.

vlnr: Silvana, Charles, Elaine, Lucinde

Resultaten van de DL-sporters DSV Dorswedo:

Golf
Charles Mikkers – als senior de laatste 16 van het Deaflympics toernooi gehaald en kwam net tekort om de kwartfinales te halen (= beste 8 van de wereld)

Atletiek
Elaine den Exter behaalde de 6e plaats in de finale 100 meter sprint (=diploma).
Elaine den Exter haalde de finale 200 meter sprint en is 1 van de beste 8 van de wereld (=diploma)

Lucinde Wiersema behaalde de 8e plaats bij het speerwerpen (=diploma)
Lucinde Wiersema behaalde de 5e plaats bij de hink-stap-sprong (=diploma)
Lucinde Wiersema behaalde de 5e plaats bij het hoogspringen (=diploma)

Silvana Dell’Era nam deel aan de marathon, maar moest vanwege de enorme hitte (32 graden) luisteren naar haar lichaam en bij het 22 kilometer punt afstappen.

Terugblik op de Deaflympics in Samsun, Turkije

Afgelopen maandag is een deel van de Deaflympics ploeg uit Turkije geland op Schiphol.
Na vertraging bij de bagage afhandeling konden we eindelijk onze sporters met een roos welkom heten:
Elaine den Exter, Silvava Dell’Era zo ook Lucinde Wiersema, die er ook was met haar ouders en zussen.

Charles Mikkers (golf) was al enkele dagen eerder teruggekeerd.

Onze sporters mogen trots terugkijken op het behaalde resultaat. Charles Mikkers behaalde de laatste 16 van het golftoernooi en haalde de kwartfinales net niet. (=beste 8 van de wereld).
Elaine den Exter mocht twee diploma ‘s in ontvangst nemen. Voor haar zesde plaats op de 100 meter sprint en voor haar 8e plaats op de 200 meter sprint. Helaas tot haar grote teleurstelling kwam Elaine ongelukkig vlak voor de eindstreep ten val kwam.Op dat moment liep ze in 4e positie.
3 diploma ‘s gingen naar Lucinde Wiersema toe: een 8e plaats voor het speerwerpen, een 5e plaats en een PR voor de hink-stap-sprong en een 5e plaats voor het hoogspringen.
Silvana Dell’Era moest op de marathon een flinke teleurstelling verwerken. Het bleek toch veel te warm te zijn (32 graden) Silvana moest luisteren naar haar lichaam en bij het 22 kilometerpunt afstappen. De enige juiste beslissing naar omstandigheden. Voor een marathonloper zijn temperaturen van 32 graden al extreem heet (bij 20 graden hebben marathonlopers het al te warm!).

Ook dat is topsport: je kunt het hoogste bereiken door het podium voor medaillewinnaars betreden. Of je haalt de laatste 8 net niet door pech of een mindere dag.
Of je struikelt onverwachts vlak voor de finish of je neemt de moeilijke en verstandige beslissing eruit te stappen, als het niet meer gaat.

De gehele atletiekploeg heeft in totaal 6 diploma ‘s weten binnen te halen mede dankzij de geweldige race van Ralph van Houwelingen (DSV de Dommel) op de 5000 meter met een tijd van 15.15.21. Achter de 3 Kenianen, maar ruim 20 seconden vóór de nummer 5 en de rest van de lopers.

Samen met de bronzen medaille van judoka Albert Westerhof was atletiek de succesvolste ploeg. Alle respect en dank gaan naar de sporters, de ouders en partners van de sporters, de trainers en de ploegleider Jeroen Jansen en afdelingsbestuurder atletiek Arjen Hoogerwerf.

Ko ter Linden, voorzitter DSV Dorswedo