Het is anders gelopen dan waar we op hebben gehoopt! Om 07:30 uur ging de start van de Deaflympics Marathon in Samsun. 28 heren en 12 dames moesten een zware parcours afleggen. Het zou minder warm worden vandaag maar integendeel. Van 24 graden werd al snel 32 graden. Scherpe zon en smeulende asfalt waren boosdoeners. Na 5km lag ze al in de achterhoede met Estse dame. Uiteindelijk moest Silvana haar laten gaan en eigen tempo lopen. Makkelijk gedacht dan gedaan. Het vraagt enorm veel van mentale gesteldheid om door te zetten en dat heeft impact op fysieke gesteldheid in combinatie met hitte en smeulende asfaltweg. Eindeloze weg in je eentje! Op weg naar de keerpunt liepen lopers al terug en dan zie je hoe groot de afstand is. En dan na keerpunt moet je nog 20km doen in je eentje en in steeds warme wordende weer. Dan valt de beslissing om te stoppen. Ikzelf stond bij halve marathon punt om toe te zien hoe ze met zichzelf vocht over wel of niet doorgaan. Haar beslissing was de juiste en dat beaamt Tonnie Dirks ook. Het zit er gewoon niet in. Ze heeft haar best gedaan en baalt dat ze haar doel niet weet te behalen. We mogen trots zijn op haar.