Dordrecht, zaterdag 10 maart.

Monique van Duijnen en Ko ter Linden hebben zich last minute aangemeld voor de halve marathon (21,1 km) in de Dordtse Biesbosch. Deze wedstrijd bleek wel te passen in de marathon schema van atletiekvereniging Fortius. Monique en Ko zijn beiden lid van Fortius en volgen daar de hardloop trainingen.

Monique heeft een maand lang niet kunnen trainen vanwege overbelasting grote teen. Eén maand lang heeft ze moeten beperken tot fitness door o.a. elke keer 20 tot 25 km te fietsen in wisselend tempo om de conditie goed te houden. Dit op advies van de sportfysiotherapeut. Pas enkele weken weer begonnen met looptrainingen in een voorzichtig en rustig tempo, op vlakke voet- en fietspaden met zo min mogelijk heuvels. Tot nu toe verloopt het naar wens.

De halve marathon is op marathon tempo gelopen, het was opeens warm weer die zaterdag, wel bewolkt, maar de temperatuur steeg naar 15 graden. Geen thermoshirt meer, maar gewoon shirt met korte mouwen en korte broek.
Na de start werd er in een rustig en vlak tempo gelopen. Het parcours liep langs de rivier de Wantij en door de Dordtse Biesbosch. Na ruim 2 uur doken Monique en Ko nog redelijk fris over de finishlijn op de atletiekbaan van Fortius. Monique mocht een tijd van 2 uur, 12 minuten en 20 seconden noteren en Ko was 1 seconde langzamer: 2 uur, 12 minuten en 21 seconden.