Rhoon, Munstergeleen en Dordrecht, zondag 18 maart.

Al maandenlang waren Silvana, Monique en Ko sinds december ’17 bezig met de voorbereidende trainingen voor de grote marathon in Rotterdam op zondag 8 april a.s. en Frank voor de marathon van Enschede op zondag 22 april.
De marathon van Enschede wordt dan voor de 50e keer gehouden en is daarmee de oudste marathon van Nederland én West-Europa! De eerste marathon in Enschede werd in 1947 gelopen. Nu mag Enschede toris zijn op haar gouden marathon met ruim 11.000 lopers. En Frank zit daarbij!
Silvana doet haar trainingen bij haar club CAV Energie te Barendrecht. Frank traint in de bossen en heuvels van Midden-Limburg rondom het plaatsje Munstergeleen.
Monique en Ko volgen minimaal 3 x per week de marathontrainingen van atletiekvereniging Fortius uit Dordrecht. Vanwege overbelasting van haar voet was een aangepaste training voor Monique noodzakelijk. Dat verliep positief en afgelopen zondag wist Monique samen met Ko de 30 km te volbrengen ondanks de ijskoude en snijdende wind.
Beiden waren gelukkig goed ingepakt en hadden daar niet al te veel last van. Het gemiddelde tempo was 8,5 km per uur.
Silvana heeft heerlijk gelopen in het ijzige weer. Ze liep boven verwachting een uitstekende 35 km in een tijd van 3 uur en 30 minuten. Met een gemiddelde snelheid van 10 km per uur, aldus 6 minuten per km.
De vorige paar keren moest ze wat eerder stoppen, maar deze keer was dat gelukkig niet het geval en kon ze de hele trainingsafstand volbrengen.
Frank heeft op zijn eigen wijze getraind en aangezien we geen berichten daarover uit Limburg hebben gehad, zal de marathontraining goed gegaan zijn.
De komende weken wordt de trainingsintensiteit afgebouwd en worden er minder kilometers gelopen. De laatste week zelfs minimaal en is het liters water drinken en koolhydraten eten.
Nog minder dan 3 weken te gaan voor de Rotterdam Marathon met deze keer geen start om 10.00 uur op de Coolsingel doch aan de voet van de Erasmusbrug.

Silvana, Frank, Monique en Ko, veel succes met de laatste (trainings)loodjes en kom goed uitgerust, fris en blessurevrij aan de start!

Frank

Silvana (midden)

Monique en Ko

Rotterdam Marathon 2018