Een bijdrage van Frank Veugen:

In tegenstelling tot de marathon van Rotterdam loop ik twee weken later, 22 april de oudste marathon van Nederland. Dat is de Enschede marathon dat die dag zijn 50e verjaardag viert. Ik was van plan om dit jaar even een andere marathon te lopen, en doordat ik van een collega van het Ministerie van I&M een uitnodiging kreeg om dit jaar begin februari de Asselronde (de 25 km van Apeldoorn) te lopen leek me een leuk idee om de gouden Enschede marathon te lopen daar er een combiklassement opgesteld wordt (NB: .

Hoe leef ik nu er naar toe? Ik geef een verslag van mijn training in het weekend van 31 maart-1 april.

Op zaterdag 31 maart was ik om 09.00u precies vertrokken van mijn huis. Ja na een kort ontbijt, koffie en water, hardloopkleding en schoenen aan en weg. Ik liep die dag de langste duurloop, zo’n 30 km en daarna zou ik gaan minderen. De duurloop ging prima door heuvelachtig gebied.

Nieuwsgierig naar de route? Pak de kaart van Limburg maar uit J. Van Munstergeleen naar Windraak via Watersley (tegenwoordig sportpark). dan naar Doenrade, Bingelrade, Merkelbeek naar Oirsbeek. Van daaruit ruim 10 minuten het crosspaadje richting Schinnen genomen, want ik wou nieuwe wegen ontdekken. Vervolgens helemaal door Schinnen, naar Spaubeek, Neerbeek, Geleen en via Zuyderland ziekenhuis naar Sittard en terug in Munstergeleen. Ik was na de loop nog fit en het leek me goed af te gaan.

Een dag later heb ik ruim een half uurtje met mijn vrouw hardgelopen. Ik deed binnen die half uur tussendoor vijf keer een interval van ongeveer 100 meter.

Dat was mijn trainingsweekend.

Voor Frank is de start op 22 april 2018 om 10.00 uur, op de Boulevard 1945 in het centrum van Enschede.

Frank