Naast 3 lopers van DSV Dorswedo voor de hele marathon deden er ook 4 mee aan de kwart marathon. Dat is dus 1/4 van 42,195 kilometer. Allevier hebben heel vroeg al ingeschreven op de kwart marathon van Rotterdam. Hoe eerder hoe beter, want het was al snel uitverkocht. De drukte was zeer goed te zien bij startvakken. Niet aan de Coolsingel, maar voorbij Kubuswoningen aan de Blaak. Leo en Sandra Bruggeman gingen al rechtstreeks naar hun startvakken. Ja, Leo startte in vak 1 en zijn eega in vak 2. Robert Markus en Arjen Hoogerwerf stonden ook geregistreerd in startvak 1. De start was om 09:30 uur. Half uur eerder dan de marathon.

Bij het afgeven van tassen aan het schouwburgplein ging Arjen al meteen in zijn warming up naar zijn startvak. Robert ging samen met Lilian Schouten (van DSV de Dommel) op rustige manier. Dat het zo druk was had Robert het geweten. HIj en Lilian konden door grote drukte niet meer terecht bij de eerste startvak, maar sloten zich aan bij 3e en de laatste vak. Het wilt niet zeggen dat je meteen de langzaamste tijd hebt. Integendeel. Robert was namelijkste de snelste van DSV Dorswedo. De kwart marathon ging na de start via Oostplein naar de Kralingse bos. De Kralingse bos is vaak ook een vaste trainingsplek voor DSV Dorswedo. Zodoende was de parcours ook goed bekend. Alleen straatstenen maakt het hardlopen ook zwaarder. Het is geen vlakke weg, maar loopt schuin af. Niet erg prettig, ondervonden alle lopers. Na de Kralingse Bos, moesten we eerder afslaan naar het zwembad Oostplein en niet over de Boezemsingel. Want die moest vrijgehouden worden voor de marathonlopers. Via Oostplein konden we met allen spurten richting de Coolsingel en zo ook om het sfeer van duizenden toejuichers te proeven. Prachtig momenten!!!

Robert Markus als laatste gestart is ook als snelste binnengekomen met 56 minuten 59 seconden. Geen slechte prestatie voor hem die nog aan herstellen van lichamelijke klachten. Als tweede snelste is Leo Bruggeman goed bezig met zijn afstand. Hij kwam binnen met 58 minuten 45 seconden. Op zijn 10km was het 56 minuten 9 seconden. Niet slecht en dat belooft wat voor komende hardloopevenementen. Zijn eega Sandra kende ook spannende en moeilijke tijd, maar heeft hardlopen nooit uit haar hoofd gezet. Door rustig opbouwen keert hardloopplezier terug en dat was goed te zien aan haar resultaat, 1 uur 4 minuten 29 seconden. De 110 kilo zware Arjen Hoogerwerf had zich gefocust om binnen 1 uur te lopen. Tot aan 5 kilometer zag het goed uit, maar het bleek toch zwaarder te zijn en was het verstandiger om maar wat rustiger te gaan doen en kon hij zich vrolijker de Coolsingel binnenlopen met de finishtijd van 1 uur 5 minuten.

Het was een leuke hardloopdag in Rotterdam. Zoveel mensen op de been om hardlopers toe te juichen. Dat kan eigenlijk alleen in Rotterdam!

Volgende evenement waar veel lopers van DSV Dorswedo meedoen, is Urban Trail Rotterdam op 6 mei a.s. Dan gaan we de gebouwen in en uit lopen. Een aparte ervaring wat leuk is voor lopers die voor plezier doen. Daar is DSV Dorswedo ook voor!

1/4 marathon lopersechtpaar Leo en Sandra

Arjen is dik tevreden met zijn medaille

DSV Dorswedo lopers en Lilian