Een bijdrage van Frank Veugen:

Op zaterdag 21 mei ben ik vanuit mijn woonplaats in Limburg naar Enschede voor de marathon dat 50 jaar werd gereden, een reis van meer dan 250 km om in de avond in Ootmartsum te overnachten. Het was een mooie dag, mooi weer en had borstnummer en t-shirt opgehaald, drie sportdrank afgegeven en in de avond pasta bij Happy Italie gegeten. Ik wou uitgerust zijn voor de marathon. Hoe ging het?
Wel, zondag was een warme dag en het werd 27 graden. Was net op tijd voor de start om 10.00u. Het was erg druk want ook de halve marathonlopers waren aan de start. Na de start kon ik een goed tempo lopen met 5 minuten per kilometer. In een lange straat ging het alsmaar rechtdoor tot het keerpunt bij 5 kilometer dat ik in 24.10 minuten deed. Mijn benen voelden goed en het werd steeds warmer. Veel publiek en voldoende water en sponzen langs de posten. Na het keerpunt ongeveer twee kilometer terug en dan rechtsaf. Langs de wijk en Enschede uit. In mijn Polar zag ik mooi mijn tempo en 10 km binnen de 45 minuten mijn doel. Nog niet lang na Enschede linksaf en zag mooie molen en alsmaar door en het dorpje Losser in. Het ging soepel. Veel publiek die ons aanmoedigden. Toen kwam ik terug in Enschede, door de binnenstad en markt en later linksaf voor de tweede ronde terwijl halve marathonlopers naar de finish gingen.
Half marathontijd 1.47.41. Voelde me toch nog goed. Toen werd het en het tempo ging naar 9 kilometer per uur. Mijn tempo stokte en in 2 uur 23,5 km afgelegd. Het ging minder en het was warm….. Weer Enschede uit, molen en Losser en van daar rechtsaf het andere parcours op (eerste ronde rechtdoor halve marathon). Ik kon moeizaam hardlopen en het tempo ging naar 9 kilometer per uur. Door universiteit Twente en 33,5 km in 3.08.26. Grolsch Veste, mooi voetbalstadion gepasseerd. Geen ritme en tempo naar we 8 kilometer per uur en veel drinken. Geen ritme. Weinig schaduw en felle zon. Nam vaak gel maar colagel was het beste. Warempel na 36 kilometer ging het weer. Ik kon mijn tempo oppakken en ging boven de 10 kilometer per uur. Dat ging door en door het park met 50 jaar Enschede met winnaars op posters. Mooi. Ging prima door de binnenstad en ben finish in 4.09.44 bruto en netto 4.08.13. Ben toch tevreden en kreeg ‘gouden’ medaille opgehangen en kreeg bloemen van mijn vrouw. Gingen samen drinken op het terras en eten. Het was een leuk weekend Enschede.