Een bijdrage van Arjen Hoogerwerf:

DSV Dorswedo doet geregeld maandelijks trainingen waar lopers gezellig bij
elkaar komen. Om ervoor te zorgen dat het niet eentonig wordt, heb ik een
leuk idee gelanceerd. Meedoen aan Urban Trail in Rotterdam. Urban Trail???
Wat is dat nou zullen meesten wel gedacht hebben.

Urban Trail betekent dat je een hardlooptocht maakt door een stad op bijna niet afgezette parcours. Daarnaast wat obstakels bedwingen. Trail betekent van de weg af en lopen op ongelijke wegen. Urban is iets wat stedelijks is. De organisatie heeft 18 highlights ingezet op de parcours.

Start is op de Kruiskade en de finish op het schouwburgplein. Na de start op de Kruiskade gingen we richting liepen we langs De Kapsalon richting BAR, discobar waar bierlucht nog hangt. Daarna over Luchtsingel zodat we richting Hofplein Theater kunnen. Het was een werkelijk filewandelen daarna. We liepen door opslagruimte van theaterkledingen en andere stukken. Hierna konden we lekker doorlopen richting Brouwerij Noordt in het wijk Crooswijk. Met tussenstop waar we konden genieten van Brass Band. Lekker swingen op harde drums. Vervolgens vervolgen we onze weg, maar raakte Dushantha kwijt. Was hij voor of achter? Niemand weet het! Ontzettend jammer gingen we door richting het Oostelijk Zwembad. Apart om in het zwembad te hardlopen. Alle tijd voor foto’s maken! Dit maak je niet vaak mee, he! Hardlopen in het zwembad. Vanuit het zwembad gingen we stukje door naar het Student Hotel Rotterdam. Daarna mocht het niet ontbreken dat we nog door het studentenverenigingshuis moeten. Het was overduidelijk goed te ruiken dat er feest ervoor geweest was. Door het bierlucht gingen we het gebouw RSV Sanctus Laurentius doorlopen. En toen was het trappenlopen bij het metrostation Oostplein. Hierna gingen we door het notarishuis Vendu. Een veilingshuis. Via Oude Haven liepen we door Kubuswoningen en gingen we boeken induiken bij Bibliotheek. Het was toch al 10 kilometer en toch moeten we er nog aantal doen. Hop, de Markthal in en uit richting De Koopgoot. Via De Koopgoot naar De Bijenkorf. Tsjonge, wat was het zo zwaar met die trappenlopen in De Bijenkorf. Gelukkig konden we ook weer trap af gaan. Via De Bijenkorf liepen we naar de sportwinkel Decathlon. Via Decathlon gingen we ons even schitteren bij het Oude Luxor Theater. Poseren met Lee Towers of Paul de Leeuw. Daarna sprinten richting De Doelen en dan afsluitend gingen we de bioscoop Pathe Schouwburgplein in. Ook daar weer trappen oplopen en poseren bij grote filmzaal. Uiteindelijk konden we weer aflopen richting de finish. Toen zei Henk Wareman dat we helemaal geen 10 kilometer hebben gelopen, maar 13,55 kilometer. René Hazelebach zei dat zijn klok bijna 14 kilometer aangaf. En zagen Dushantha bij de finish. Hij dacht dat we voor liepen en dat hij ons heeft geprobeerd in te halen, maar we liepen juist achter hem.

Het was een ontzettend leuke hardlooptocht geweest. Met groep van 15 man zijn we gestart. 3 namen een korte route en de rest een lange. 12 lopers zijn: Kristel Koolhaas, Dushantha Perera, Leo Bruggeman, Arjen Hoogerwerf, Silvana Dell’Era, Sandra Bruggeman, Lizeke van der Linden, Monique van Duijnen, Ko ter Linden, René Hazelebach, Henk Wareman en Erika Rimoczi. Laatstgenoemde is een horende en is een tolk uit Hongarije. Ze wilde een keer meedoen met groep dove hardlopers. Verder deden er 3 mee voor korte route, Patrick Rietveld (zoon van
Silvana), zijn vriendin Sammy Kopp en Chiara Hoogerwerf (dochter van
Silvana en Arjen). Allen hebben de finish gehaald en lekker ontbeten. Trots
met een medaille.

Ik vind het leuk om een keertje zoiets te doen. Het maakt daarom hardlopen leuker. Effe wat anders. Er zijn nog veel meer die we ook kunnen doen.

Hartelijk hardloopgroeten,
Arjen Hoogerwerf