Op zaterdag 26 mei was er een volleybalcompetitie voor doven en slechthorenden. Er deden twee teams mee: DSV Dorswedo en Liever Sportiever.

Namens DSV Dorswedo deden deze spelers mee: Budi, Joëlle, Kristel, Maartje, Marlies, Marloes en Mirjam. Nicolaj kon helaas niet meedoen vanwege een blessure.

In de mixcompetitie heb je een regel dat er minimaal 2 vrouwen in het veld moeten staan. Liever Sportiever kon geen 2 dames vinden. Ze hadden dus maar één dame in het veld. Daarom waren wij voordat de wedstrijd begon in principe al kampioen. Maar we waren er allemaal toch, dus waarom niet gewoon lekker spelen. Liever Sportiever speelde met 5 spelers.

De scheidsrechter vroeg of wij met 5 spelers in het veld wilden spelen. Dat wilden wij niet, wij zijn gewend aan het systeem met 6 spelers. Dan willen wij dat ook zo houden.

Het gaat per wedstrijd om twee gewonnen sets.

In de eerste wedstrijd begonnen wij met Budi en Marlies als passer-lopers, Kristel en Mirjam als middenaanvallers, Maartje als diagonaal en Joëlle als spelverdeelster. Wij hebben in deze set goed en heerlijk gespeeld. Gewonnen met 25-15. In de tweede set werd Maartje gewisseld voor Marloes. In deze set ook goed gespeeld en gewonnen met 25-17.

In het programma stond het dat wij om half 4 weer een wedstrijd zouden spelen en het was half 3. Wij hebben ervoor gekozen om 10 minuten een pauze te nemen en dan weer lekker doorgaan. In die tijd heeft Liever Sportiever hun tactiek besproken en aangepast.

In de tweede wedstrijd speelde Liever Sportiever met een andere spelverdeler. Bij ons stond Marlies aan de kant. Wij begonnen goed aan deze set en later kregen wij last van het spel van onze tegenstander. Ze gingen soms onverwacht de tweede bal al overspelen of aanvallen. Daar konden wij niet goed mee omgaan. Deze set met verloren we met 25-21.

In de tweede set werd Budi gewisseld voor Marlies. In deze set konden wij weer niet goed omgaan met de onverwachte tweede ballen of harde aanvallen van één spelers van onze tegenstander. Weer verloren. Deze keer met 25-23.

Gelukkig hadden wij in de eerste wedstrijd ruim gewonnen, waardoor wij in de puntensaldo kampioen werden. DSV Dorswedo werd voor de eerste keer kampioen!!

Wat ook leuk is om te vertellen: Kristel mocht de beker meenemen zodat zij de beker aan DSV Dorswedo kon overhandigen. Zij reisde met de trein. Op het station ging Kristel wat bestellen bij de Kiosk en de medewerkers zagen de beker. Ze vonden het heel leuk dat wij kampioen waren geworden J Ook mensen die naast Kristel zaten in de trein vonden het erg leuk. Er waren ook wat oudere mensen die vertelden dat ze ook vroeger op volleybal zaten.