Zaterdag 7 juli, Rotterdam:   Met twee complete mixed hardloopteams (6 lopers per team) nam DSV Dorswedo deel aan het Ekiden estafette evenement.   Voor DSV Dorswedo is het al de 5e deelname sinds 2014 aan het mooie marathon gebeuren.  Een afstand van 42,195 km wordt door 6 lopers beurtelings in estafettevorm afgewerkt.  Start en finish was op de atletiekbaan van de PAC bij het Kralingse Bos. In totaal omzoomden 251 teams in tenten de atletiekbaan.   Ook DSV Dorswedo zette een tent op met een statafel.  Klapstoeltjes, wat te eten en te drinken werd meegenomen door de lopers. Het was een drukke en gezellige boel.

Het startschot om 12.00 uur werd afgeschoten door de bekende atleet Nellie Cooman. Beide loopteams van DSV Dorswedo (Deaf Runners Team 1 en 2) gingen voortvarend van start. Warm en benauwd was het wel, met temperaturen van rond de 27 graden, onderweg moest er regelmatig gedronken en gesponsd worden.

Team 1 bouwde na de 1e loper een voorsprong op van ruim 3 minuten, na de 3e loper is het zelfs opgelopen naar ruim 4 minuten.  Daarna begon team 2 met een inhaalrace en kwam met iets meer dan 9 minuten op voorsprong. Echter bij het laatste estafettestuk (7,2 km) voerde team 1 het tempo op, werd het nog spannend en was het verschil uiteindelijk nog maar 1 minuut en 24 seconden!   Een fantastisch mooi en sportief hardloopresultaat voor beide teams!  En voor herhaling vatbaar voor 2019!

Na afloop was het tijd voor teamfoto ’s in witte EKIDEN shirts en een beregezellige nababbel met hapjes en drankjes tot ver na 18.00 uur.

De laatste instructies en tips…

 

Lopers bijeen met mascotte Figo

 

Op de foto met Nellie Cooman

 

De start

Wisselmoment Henk en Lizeke

Wachten op de laatste 2 lopers Silvana en Sandra

Aankomst team 2

Aankomst team 1

Het was beregezellig