Een bijdrage van Frank Veugen:

Op zaterdag 7 juli vond de tweede Deaf Berglauf plaats. Dat was in feite boven het dorpje Uttendorf en wel een half uurtje rijden diep hoog in het dal in Enzigerboden dat op 1465 m hoogte is.
Het was een zware en ja wel echte Berglauf. Dit keer waren meer dan 50 aanmeldingen. Vanaf de start bij de kabelbaan Weissee om 10.00u ging het de eerste kilometer steil omhoog. Zo steil dat je na nog geen 100 meter echt kon rennen. Ik ging iets te snel omhoog en had wat langzamer gekund en we gingen al puffend door….. Lopers die achter me finishden na de eerste Bergloop liepen voor mij. Na die eerste kilometer ging het vlakker en kwamen we tegen de tweede kilometer al in het tussenstation bij het meer. Daar was de drankpost en liepen we door grote blokken steen en er waren waterplassen door de hevige regenval de afgelopen dagen. Gelukkig was het droog anders was het glad en bijna niet te doen. Het panorama was prachtig, je zag besneeuwde bergtoppen. Ik kwam weer in mijn ritme maar vergat af en toe echt te gaan hardlopen op stukken dat ik het kon doen. Het was technisch moeilijk en lastig parcours. Je liep nog twee keer door een sneeuwfirn. Ik moest traverseren om de sneeuwveld of sneeuwfirn over te steken. Ik telde de lopers voor en achter mij. Toen anderhalf kilometer voor de finish ik geen loper meer kon inhalen of iemand me kon passeren maakte ik een foto van een loper die de sneeuwveld zou oversteken. Ik kwam bij de finish bij de Rudolfhütte op 2315 meter hoogte en gefinishd in een tijd van 1.23.26 over ruim 6 kilometer en dat over wel achthonderd meter hoogteverschil. De eerste lopers kwamen in 49 minuten aan. In de hut kleden we om of gingen we zwemmen en daarna lekker eten en was er de prijsuitreiking voordat we terug naar beneden gingen. Het was een mooie dag en de tolk dat met mij mee ging was bij de prijsuitreiking. Hij heeft ook gesport door naar boven in de hut te komen!
Kortom, dat bewijs dat de loop technisch zwaar was en niet in het voordeel voor mij als Nederlander. Ik heb veel geleerd. Ben toch tevreden en prima organisatie. Op naar de derde Berglauf in september.