Een bijdrage van Frank Veugen:

Op zaterdag 12 mei werd eenmalig de loop Limburg Loopt Lekker georganiseerd. Ik had mij voor de dubbele marathon ingeschreven.
Om 04.30u stond ik op om mij klaar te maken en vertrok om 05.00u alvorens ik een half uurtje later bij de kantine van voetbalvereniging RKHBS in Heerlen aan kwam. Het was druk en na het ophalen van het borstnummer begon ik samen met zo’n 60 lopers.

De meesten liepen de 100 kilometer en ik ging voor de 84 kilometer. Het werd een prachtige maar o zo zware loop. Prachtige natuur en goed verzorgd met prima eten en drinken onderweg bij de verzorgingsposten. Ik ben een ervaring rijker geworden.
Willem de organisator gaf om 06.00u het startsein. De eerste marathonronde dat voert naar Gulpen-Wijlre was prachtig. De loop naar het eerste verzorgingspunt op 11 kilometer ging goed door modderig en smalle paden en het regende. Daarna door een mooie route met vergezichten naar het tweede verzorgingspunt in Stokhem op 22 kilometer waarover ik 2.45 uur na de start over gedaan heb.
Ik at daar Limburgse vlaai :). Het ging al moeilijk na het tweede verzorgingspunt, regen en lastige glibberige paden door struiken en ik kwam goed aan op verzorgingspunt drie in Colmont (33 km afgelegd)

Dan verder naar Heerlen maar ik raakte een beetje de weg kwijt naar het vierde verzorgingspunt. Om 11.50u kwam ik bij het vierde verzorgingspunt voetbalvereniging RKHBS aan en at lekkere tomatensoep. Op aanraden van Willem ging ik uiteraard door ook al had ik het zwaar. En ik ging maar verder de tweede marathonronde in richting Mechelen! Bij verzorgingspunt vijf in Overeys kwam ik bekende Lenie en Simon tegen die daar hielpen en was 53 kilometer afgelegd. Daarna op weg naar Mechelen had ik het weer moeilijk. In Mechelen kon ik eerst verzorgingspunt niet vinden en zocht bij het vakantiepark daar. Toen vond ik verzorgingspunt zes Mechelen bij de parkeerplaats en dat was toen tien uur na de start. Daarna ging ik verder en ik begreep eerst bij de brug dat daar de splitsing van de 84 en 100 km zou zijn. Ik liep een beetje terug en vroeg lopers waar dat was en later gevonden…. Maar goed, dan verder door smalle paden waar je moet concentreren om niet uit te glijden en prikkeldraad aan te raken. Lastig. Dan door het bos van Mechelen en Vijlen. Het was pittig en ik moest lang wandelen. Zeker na de grote weg van Maastricht naar Vaals overgestoken te hebben, moest ik wandelen. De weg ging steil omhoog naar Baneheide. Het was zwaar door smalle en lange gladde paden met water en omgevallen bomen….. Maar na de verzorgingspunt zeven in Baneheide ging het prima en moest ik nog tien kilometer afleggen. Ik deed dat in anderhalf uur kwam en ik was zo blij toen ik weer bij de voetbalvereniging RKHBS, de finish aan kwam. Het was dan 20.36u. Ik kreeg een mooie badhanddoek en oorkunde als aandenken!!!! Het was mooi geweest.