Dordrecht, zondag 2 april: Het lentezonnetje scheen volop bij de 70e start van de Dwars door Dordt loop!
 
Robert Markus, Monique van Duijnen en Ko ter Linden gingen om 13:00 uur van start voor de 10 kilometer loop door de historische binnenstad van Dordrecht.  Robert Markus had zijn zinnen gezet om zijn PR van 46 min. voor de 10 kilometer te verbreken. Monique van Duijnen mocht volgens trainingsschema van haar atletiekclub Fortius niet sneller lopen dan 9,5 kilometer per uur. Dit met het oog op de marathon van Rotterdam zondag 9 april. Monique was enkele weken geblesseerd aan haar voet en mocht ruim 2 weken niet lopen. Conditie werd op peil gehouden door regelmatig naar fitness te gaan.  Een slepende heupspierblessure verhindert Ko ter Linden zijn 10e marathon voluit te lopen.  Ko zal het ook rustig aan moeten doen op de marathon in Rotterdam.
 
Na het startshot verliep het goed met Robert, bij de 5 kilometerpunt gaf de tijdklok 23 minuten aan, nog alle kans aanwezig onder 46 minuten te duiken. Echter bij de verdere tocht door de hobbelige straatstenen van het oude centrum zakte het tempo van Robert. Ook kreeg hij last van steken en vermoeidheid. Uiteindelijk kwam hij met een tijd van 50 minuten en 29 seconden over de finish. 
Monique en Ko liepen volgens het schema speciaal voor de marathon. Dus een rustige tempo van 9,5 km/uur. Bijna een wandel/winkeltempo.  En kwamen beiden met een tijd van 1 uur, 3 minuten en 45 seconden over de streep.
 
Nieuws van onze andere marathonlopers:  René Hazelebach moet voor dit jaar de marathon laten schieten. Op dringend advies van de orthopeed.  Gebleken is, dat er overbelasting is van de knieschijf en de pees eromheen. René zal oefen-therapie gaan volgen om een betere balans boven- en onderlichaam te krijgen.
 
Frank Veugen liep een duurloop van 15 kilometer, dat ging goed hoewel Frank meldt niet geheel fit te voelen. Voor Frank 1 week rust voor de marathonzondag in Rotterdam. Waar hij hoopt onder de 3:15 uur te duiken.  Realistischer zal een tijd van rond de 3:30 uur zijn, wat op zich al heel mooi zou zijn.
 
Silvana Dell’Era heeft haar marathon limiet voor de Deaflympics in Turkije (18-30 juli) al op zak.  Heeft 3 goede wedstrijden gelopen: de halve marathon van Egmond, de 25 km Heinenoordtunnel (NR!) en de halve marathon CPC Loop Den Haag. Silvana is op het moment herstellende van een griep. Haar trainers Riad Rahiem en Mark de Boer hebben Silvana geadviseerd de marathon van Rotterdam over te slaan. Zodat ze zich volledig en optimaal kan herstellen voor de komende Deaflympics.