Arnhem, zaterdag 17 maart.

Met 2 teams deed DSV Dorswedo trouw mee aan het jaarlijkse lentevolleybaltoernooi van Liever Sportiever in Arnhem. Het aantal recreatieteams vulde de hele volleybalhal van Valkenhuizen. Echter voor de competitie klasse meldde er zich maar 6 teams. Dat was jammer, maar het spelplezier was er niet minder om.

Alle wedstrijden werden kundig geleid door topscheidsrechter Ferdinand van Druten.
Het eerste team van DSV Dorswedo bestond uit ervaren spelers uit de Nevobo competitie. Het tweede team uit verschillende spelers, die voor het eerst met elkaar speelden.
Team 1 had duidelijk opstartproblemen, vooral de eerste 3 wedstrijden werden met ruim verschil verloren. De laatste 2 wedstrijden tegen DSV Dorswedo 2 en DSV Kennemerland werden gelukkig in een overwinning omgezet en kon team 1 door naar de volgende ronde om de 1e t/m 4e plaats.
Team 2 deed enthousiast en sportief mee, maar wist helaas geen wedstrijd te winnen en eindigde om de 6e plaats, dus onderaan. En waren ze al vroeg klaar in de middag. Team 2 heeft team 1 van DSV Dorswedo wel benauwd gemaakt en met slechts klein verschil verloren.

Team 1 was in de volgende ronde veel beter op dreef en goed ingespeeld. Alle spelers gingen voor elke bal. Tegen Blauwvingers met topvolleyballer Remco ging het lang gelijk op, pas in de laatste minuten was er verschil ten gunste voor de Blauwvingers. De tweede wedstrijd tegen Levensgenieters met een aantal ervaren volleyballers die in nationale teams hebben gespeeld
veroverden we zelfs een voorsprong van 9-2 ! Helaas wisten we de voorsprong niet vast te houden en gaven we deze wedstrijd jammer genoeg weer uit handen. Bij de laatste wedstrijd tegen Razzle Dazzle (Adrenalinespetters) bleken onze krachten weggevloeid te zijn en konden we deze laatste wedstrijd niet in winst om te zetten. En belandde team 1 op de 4e plaats en dus net buiten de prijzen.
Doch mogen we terug kijken op een gezellige en sportieve dag.

Volgend jaar is het jubileumjaar voor Liever Sportiever, dan organiseren ze voor de 30e keer haar lentevolleybaltoernooi, dat wordt zeker een groot sportief feest!

Team 2

Team 1