Na een afwezigheid van ruim 2 jaar – wegens corona – konden we eindelijk weer eens meedoen met de jaarlijkse Ekiden estafetteloop in Rotterdam. De laatste keer was in juli 2019. Vorig jaar kon het niet doorgaan door de corona crisis. Dit jaar mocht het weer, wel met een beperkt aantal loopteams en controle bij de ingang of je gevaccineerd bent middels QR code in je mobiel.
We slaagden erin met voldoende lopers twee teams van te maken! Het was een feest om elkaar na lange tijd weer te zien! Partytent opgezet, stoeltjes neergezet, fijn bijkletsen en lopen maar!

De beide loopteams bleven redelijk in de buurt. De wisselingen met de lopers verliepen vlot en foutloos. Het eerste team bouwde een voorsprong op. Echter bij de wissel met de 5e en 6e loper stonden beide teams weer gelijk! Dus werd het nog spannend bij de laatste estafette afstand van 7,2 km! Loopteam DSV Dorswedo Deaf Runners kwam met een heel mooie tijd binnen van 3 uur en 44 minuten binnen. Het andere loopteam DSV Dorswedo Mix Team kwam ook met een prima tijd van 3 uur en 45 minuten over de blauwe finishlijn.

We bleven nog lang na-wapperen met drankjes en hapjes en het zonnetje scheen lekker. Toen het tijd was om af te sluiten, bleek dat we bijna het laatste team waren. Tja, gezelligheid kent geen tijd! Een goed geslaagde hardloopdagje dus! Volgend jaar weer hopelijk op zaterdag 2 juli 2022!

Uitslagen:

Uitslagen Deaf Runners

 

Uitslagen Mix Team

Foto’s:

Tent opbouwen

 

Start met Corine

 

Kristel

 

Wissel Lizeke en René

 

Supporters

 

Wissel Robert en Leanne

 

Supporters

 

Finish van Monique

 

Lekker eten na afloop

 

Foto’s: Rob Sportfotografie en leden DSV Dorswedo