Door de corona virus crisis zijn er sinds maart geen sportactiviteiten en dus ook geen sportverslagen meer. Dan is het een mooie gelegenheid terug te kijken naar bijzondere sportmomenten uit de jaren 2000-2020.

Als eerste aflevering hebben we: het jubileumjaar 2010 van DSV Dorswedo (toen nog: Dorswedo Sport)

Terug in de tijd: Jubileumjaar 2010
Stichting Dorswedo, opgericht in 1993, startte in september 2000 een sportafdeling. een initiatief van de toenmalige voorzitster Rosé Lindenhof. Dat kon vanwege de aanwezigheid van een gymzaal op de Brouwersdijk, pal naast het Dovenontmoetingscentrum. De heer Sohrab Rahiminia was de beoogde sportcoördinator, maar vanwege zijn onverwachte vertrek nam Ko ter Linden deze taak op zich. Elke maandagavond werd er gesport, de ene week badminton trainingen en wedstrijdjes, de andere week volleybaltrainingen en wedstrijden. 10 jaar later is het sporten flink gegroeid, het hardlopen is erbij gekomen met deelname aan de marathon estafette in Rotterdam, badmintonspelers doen mee aan badmintontoernooien van DSV Kennemerland (Bloementoernooi) en Liever Sportiever. Volleyballers doen mee aan diverse toernooien en aan de KNDSB heren en mixcompetitie samen met de Belgen. Sinds 2009 was mevrouw Merian van Buren trainer en coach van onze volleyballers met als assistente haar dochter Christy van Buren. Goed moment om zelf een volleybaltoernooi te organiseren.

Volleybal – jubileumtoernooi Dorswedo, Dordrecht zaterdag 2 oktober 2010
Zaterdag 2 oktober was de grote dag voor Dorswedo Sport en voor Dordrecht. Voor de eerste maal in de sportgeschiedenis van Dordrecht werd er een volleybaltoernooi voor doven en slechthorenden gehouden. Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Dorswedo Sport. Het toernooi vond plaats in sporthal de Dijk in de wijk Sterrenburg. Na een korte en intensieve voorbereiding en een P.R. campagne in samenwerking met Tandem Support mochten wij in totaal 13 mix teams verwelkomen, 5 teams voor de competitieklasse en 8 teams bij de recreatieklasse. De wethouder van Sport Rinette Reyvaan kwam de opening verrichten met een toespraak. Dorswedo nam zelf deel met twee teams. Het toernooi werd gewonnen door DSV Kennemerland bij de competitieklasse. Bij de recreanten ging de eerste plaats naar Adrenalinespetters 2.

Dorswedo Mix Team 1 (Competitieklasse):
Nicolaj Yaroshenya, Ko ter Linden, Kristel Koolhaas, Jannie van Dijk, Ada Klamer en invallers
Coach: Merian van Buren. Tolk: Yvonne Smulders

Dorswedo 1 - Liever Sportiever    12 – 25, 14 – 18     0 - 4
Dorswedo 1 - Blauwvingers         13 – 19, 7 – 21      0 - 4
Dorswedo 1 - DSV Kennemerland     16 – 17, 18 – 19     0 - 4
Dorswedo 1 - DSV de Dommel        18 – 20, 17 – 18     0 - 4

Om de 4e en 5e plaats:
Dorswedo 1  -  DSV de Dommel      22 – 13, 22 – 13     4 - 0

Dorswedo Mix Team 2 (Recreatieklasse A):
Louis Abels, Derrel Seintje, Ralph Blom, Elena Bondarevich, Monique van Duijnen, Coby Prins, Marije v.d. Linde
Coach: Merian van Buren. Tolk: Yvonne Smulders

Dorswedo 2 - De Snelle Jelle "s      31 – 11, 26 – 13     4 - 0
Dorswedo 2 - the Smashers            12 – 23, 13 – 28     0 - 4
Dorswedo 2 - Adrenalinespetters 2    17 – 25, 22 – 17     2 - 2
Recr. winnaarspoule:
Dorswedo 2 - DSV de Dommel 2        15 – 19, 22 – 15     2 - 2
Dorswedo 2 - the Smashers           12 – 26, 16 – 26     0 - 4
Dorswedo 2 - Adrenalinespetters 1   17 – 25, 17 – 20     0 - 4

Een eervolle vierde plaats voor het 2e team van Dorswedo.

In de avond een gezellig lopend buffet en feestje in de overvolle zaal van het DOC op de Brouwersdijk. Van Liever Sportiever kregen we een heus verjaardagstaart. Van DSV Kennemerland en anderen de nodige attenties en geschenken. Het was een lange maar zeer geslaagde jubileumdag geweest.

Team 1 (coach Merian, Ronald, Jannie, Kristel, Ada Klamer, Nicolaj en Ko)

Team 2 (coach Merian, Marije, Louis, Ralph, Derrel, Coby, Monique en Elena)

Wedstrijdleiding (Sandra van der Pijl, Ronald Jacobs en Rob de Vries)

Team 2 (Elena, Louis, Coby en Monique) in actie tegen Adrenalinespetters

Coach Merian van Buren en tolk Yvonne Smulders. En Nicolaj kijkt toe

verjaardagstaart van Liever Sportiever 1. We zien op de foto: Nicolaj en Jeroen Melissen met de taart, boven van links naar rechts: Ferdinand van Druten, Ko, Derrel. Elena. Kristel, Ronald en Louis

Verjaardagstaart van Liever Sportiever 2