Na ruim 2 jaar door de corona crisis – laatste keer was in juli 2019 – is de Ekiden estafette loop er weer! En DSV Dorswedo doet weer mee, zelfs met 2 teams!
Een gezellige mix van dames en heren lopers.
Kom gezellig kijken bij Sportcomplex PAC. We kijken ernaar uit elkaar weer eens te zien, te wapperen en sportief het hardlopen in teamverband te beleven! En na afloop een drankje en een hapje.

Datum: zaterdag 28 augustus 2021
Start: 12.00 uur.
Locatie: Sportcomplex PAC, Langepad 16, 3062 CJ Rotterdam

Wat is De Ekiden?
Een Ekiden is een Japanse estafetteloop. Eki betekent “plaats” en Den staat voor “bezorgen”. In vroegere tijden werden in Japan namelijk belangrijke documenten door diverse lopers vliegensvlug van de ene naar de andere plaats gebracht. Het sportieve evenement Ekiden is op deze klassieke koeriersdienst gebaseerd. Het pakket documenten wordt gesymboliseerd door een sjerp, de Tasuki. Zes personen vormen samen een team waarbij elk teamlid een eigen afstand loopt. De afstanden zijn in startvolgorde: 5km- 10km- 5km- 10km- 5km- 7,195km. In totaal wordt dus 42,195 km afgelegd, een echte marathonafstand. Deelnemen aan een Ekiden is niet alleen sport bedrijven, maar ook een paar uur gezellig in de buitenlucht met mede sporters en/of vrienden genieten.