5 lopers van DSV Dorswedo namen deel aan de jaarlijkse Drechtstadloop. Hieronder een verslag.

3 lopers DSV Dorswedo lopen de Halve Marathon Dordrecht

Ca. 2500 lopers deden afgelopen zondag 29 oktober mee aan de jaarlijkse Drechtstadloop, waaronder een 5-tal lopers van DSV Dorswedo: Silvana Dell’Era en Arjen Hoogerwerf voor de 10 km, Robert Markus, Monique van Duijnen en Ko ter Linden voor de halve marathon (21,1 km).

Vooraf eerst je hoofd leegkletsen onder genot van een kopje koffie of thee bij Grand Café Dordts Genoegen, de afgelopen jaren nog het verzamel en omkleedpunt van de SponsOORloop.

Het was een koude en winderige dag, af en toe scheen de zon, vooral bij de start tot het 5 km punt was het opeens te warm voor lopers die zich ingepakt hadden.  Dus behoorlijk zweten en puffen bij lopers die iets te warm aangekleed waren. Maar na de 5 km liep je over de hoge dijken en open weilanden en dan was het behoorlijk winderig en koud en had je dus wel de juiste loopkleding aan. Tenzij je een heel snelle loper bent.

Robert liep boven verwachting de halve marathon in een goed en vlak tempo. Hij wist dit tot de finish op de Statenplein in het centrum van Dordrecht vol te houden en kwam binnen met een tijd van 1 uur, 51 minuten en 54 seconden.  Een persoonlijk record!  En een stuk sneller dan de halve marathon in Eindhoven pas 3 weken eerder!

Monique had vanwege haar drukke baan de afgelopen maanden niet voldoende kunnen trainen.  Toch slaagde ze erin – mede dankzij “haas” Ko – de 21 km vol te houden en door te zetten en kwam binnen met een mooie tijd van 1 uur, 8 minuten en 55 seconden. Ca. 7 minuten sneller dan de halve marathon in Eindhoven vorig jaar.

Ko, die inmiddels bijna 64 jaar is, heeft gelukkig steeds minder last van een beknelde spier in de bovenbeen en liep de halve marathon uit in een rustig tempo met een tijd van 2 uur, 8 minuten en 56 seconden.

 Silvana een goede Pacer voor grote Arjen bij 10 kilometer

Sinds juni dit jaar traint Arjen Hoogerwerf bij atletiekvereniging CAV Energie uit Barendrecht. Laatste tijden maakte hij steeds progressie met hardlopen. Zo liep hij bij Dam-by-Night een 5 mijl tocht met gemiddelde 5.47min per km. Op 15 oktober in Amsterdam knalde hij erop los bij 8 kilometer tot een gemiddelde 5.42min per kilometer. Ongetwijfdeld snelle gemiddelde voor een zwaargewicht! In 2013 heeft Arjen voor het laatst een 10 kilometer gelopen, en in Dordrecht was dat. Met een tijd van 1 uur 2 minuten en 2 seconden in zijn achterhoofd hoopt hij dat te kunnen verbeteren. 58 minuten was de tijd dat in zijn hoofd werd geprent!

Na jarenlang Silvana Dell’Era te hebben gesteund en begeleid, ging ze hem een handje helpen door mee te lopen als Pacer. Als een ware drilmeesteres kon Arjen haar goed bijbenen. Vreugde was goed te zien bij 5 kilometerpunt waarin de tijd aangaf met 28 minuten 13 seconden. Eenmaal boven de dijk vlak voor 6 kilometer punt voelde Arjen al iets aan zijn kuit en besloot een andere looppas aan te nemen. Tempo even omlaag gebracht en dat pakte goed uit en na 7 kilometer ging ie weer door. Paniek sloeg even toe bij nog 2 kilometer te gaan. Onvolledig krampaanval aan linkerkuit. Op tijd! Want bij volledige krampaanval betekent het einde van de rit. Arjen begon meteen zijn been strekken en losmaken. Silvana bleef erop hameren dat ik door moet lopen en met aangepaste looppas kon Arjen weer verder gaan en bij laatste kilometer was er nog kracht genoeg om stevige sprint te maken tot de finish en de eindtijd was binnen 57 minuten. 56 minuten en 53 seconden. Geheel onverwacht en vol trots mag gezegd worden dat de missie geslaagd is. Nu op weg naar 15 kilometer, De Bruggenloop.

Eén en al een mooie geslaagde en gezellige dag en onze volgende wedstrijd loop is de beroemde Bruggenloop in Rotterdam op zondag 10 december a.s.  Start en finish bij het Feyenoord Stadion!  12 dove lopers doen eraan mee waaronder 9 lopers van DSV Dorswedo!