Het dames volleybalteam van DSV Dorswedo neemt van 23 november t/m 25 november deel aan de Deaf Volleybal Champions League. Hieronder een woordje van het dames volleybalteam.

Op avontuur naar de Deaf Volleyball Champions League!

Woensdag 22 november vertrekken we met ons team naar Italië voor de Deaf Volleyball Champions League (DVCL). Het toernooi waar we erg naar uit kijken na maanden intensieve voorbereiding!

Het team

Ons team bestaat uit: Carmen K., Carmen M., Henrianne, Joëlle, Kristel, Maartje, Marlies, Marloes, Mirjam, Robyn, Sanne (tolk), Marc (assistent) en Kees (coach). Een stel meiden en 2 heren die gaan stuiteren van blijdschap zodra ze een volleybalveld en -bal zien.

Volleybal, de mooiste sport van de wereld!

Het team kent elkaar van de selectie van het Nederlands Volleybalteam voor doven. De droom was om dit jaar naar de Deaflympics te gaan. Dit is helaas niet gelukt. Volleyballen met elkaar vinden we echter leuk en erg belangrijk, want het is ook met volleyballen moeilijker mee komen bij teams met alleen horende mensen. Met doven en slechthorenden onder elkaar heb je toch meer mogelijkheden om naar een hoger niveau toe te werken en op gelijkwaardig niveau te spelen. Daarom zijn we naar andere manieren gaan zoeken om binnen de wereld van dovensport op een hoger niveau te volleyballen. In Nederland bleek dit niet mogelijk, omdat er onder andere geen damescompetitie bestaat binnen het volleybal voor doven. Jammer, want wij vinden het de mooiste sport van de wereld!

Deaf Volleyball Champions League

Via het netwerk dat is opgebouwd toen het team nog in de selectie van het Nederlands Volleybalteam voor doven zat kwamen we bij de DVCL uit. Een toernooi waar de kampioenen van de doven volleybalcompetities aan deel kunnen nemen. Dan wel de hoger spelende teams uit landen waar geen volleybalcompetitie voor doven is.

Hier konden we aan mee doen, maar dan moesten we zelf alles regelen. Zoals een club, trainingsfaciliteiten en kleding. Enthousiast als wij zijn, gingen we direct aan de slag.

Zo gezegd, zo gedaan!

DSV Dorswedo bood ons de club die we zochten (nogmaals heel veel dank!). Het netwerk van het team bood mogelijkheden om her en der in den lande gebruik te maken van trainingsfaciliteiten. Zo hebben we 5 trainingsdagen met elkaar gehad, waarbij we getraind hebben, een clinic hebben gegeven en meerdere oefenwedstrijden hebben gespeeld. Zelf hebben we geld ingelegd om de kosten voor Italië te bekostigen (o.a. vliegtickets, hotel, eten en kleding). Buiten deze inzet om hebben we getraind bij onze volleybalverenigingen in de buurt en aan kracht- en conditietrainingen gedaan. And last but not least, ook ons voedingspatroon aangepast. Dit alles met als doel om zo hoog mogelijk te eindigen bij de DVCL.

Zo hoog mogelijk eindigen

We streven naar een top 6-notering en stiekem hopen we op een podiumplaats. Het zal hard werken worden, maar we vertrouwen op onze voorbereiding, onze spirit en in elkaar. Op naar Italië!

Het bestuur van DSV Dorswedo wenst de dames veel succes!

Ze zijn te volgen op:
http://www.dvcl.info/
https://www.facebook.com/dvclbergamo2017/