Een bijdrage van Silvana Dell’Era:

Afgelopen zondag 23 december 2018 organiseerde mijn atletiekvereniging CAV Energie jaarlijkse kerstloop. Nu alweer voor 17e keer en traditioneel vlak voor de kerstdagen. Even nog wat calorieën wegwerken voordat we weer gaan zondigen met kerstmaal.

Er kon gekozen worden uit 3 verschillende afstanden: 5 of 10 kilometer of 10 Engels mijl (16,1km). Samen met Arjen was ik er al om 09:30 uur. Lekker vroeg! Dat komt omdat Arjen zich al vroeg moet melden voor vrijwilligerswerk als verkeersregelaar. Ko kwam precies om 10:00 uur.
Iedereen had er zin in, maar ineens begint het weer raar doen. Ja, hoor! Daar kwam de regen… eerst wat druppeltjes en daarna hoosbuien. Hoosbuien kwamen rond starttijd… nog voordat we gingen starten waren we al zeiknat. Dan te bedenken dat verkeersregelaars ook niet “mogen” schuilen en ook kletsnat zijn.

Met 380 lopers gingen we gezamenlijk van start. Parcours werd zo uitgestippeld voor 10 kilometer. Voor 10 Engels mijl moest er dan nog een rondje over weiland van Barendrecht en Ridderkerk Rijsoord gelopen worden. Gelukkig niet veel wind! Ik liep tijdje prima en vlak, maar na 10 kilometer begon ik iets te voelen in mijn heup en iets voorbij 12 kilometer moest ik toch stoppen omdat er veel pijn dat verder lopen niet meer verstandig is. Teleurgesteld en boos werd ik gelukkig opgepikt door fietsers van mijn club. Kon ik laatste 4 kilometer met hun mee terug fietsen.

Ko liep ook tijdje goed en vlak. Wel voorzichtig, omdat er een verbetering is met zijn hardlopen. Rustig opbouwen en richting de marathon van Rotterdam. Hoe ouder, hoe kwetsbaarder je bent! Dan ben je wel wat voorzichtiger. Dankzij voorzichtigheid liep Ko goed naar eindtijd 1 uur 28 minuten en 45 seconden.  Netjes!

Arjen had ook zijn dag vandaag. Drijfnat en hoop verkeer tegengehouden.
Vooral ongeduldige chauffeurs rustig gehouden. Het is ook wel goed om iets te doen voor je vereniging. Samen helpen we om de organisatie tot succes en volle tevredenheid te brengen.

Na opfrissen en lekkere warme chocomelk te hebben gedronken gingen we weer naar huis. Klaar voor feestdagen! Gezellige dag geweest en tijd vloog al snel om!!!

Ik wens jullie allen een fijne feestdagen en gezond 2019. Dat 2019 een jaar mag worden zonder blessures en iedereen met volle plezier naar loopevenementen kunnen gaan.

Saluti da Silvana