Afgelopen zondag 9 december vond de 30e editie van de Bruggenloop plaats. Vorig jaar nog door hevige sneeuwval op het laatste moment afgelast.
Ditmaal zou het wel doorgaan, alleen was het afwachten of het meeviel met de regen en wind. 12.000 deelnemers stonden klaar voor de start in 4 golven (waves).
Monique van Duijnen moest helaas afmelden vanwege langdurige rugblessure. Voor René Hazelebach – na lange tijd blessureleed en sinds kort weer in training – kwam
de Bruggenloop nog te vroeg en reeds volgeboekt. René wist echter op de vrijdag ervoor een afstand van 16 km te volbrengen.

Silvana Dell’Era zat samen met Ko ter Linden in wave 1, Arjen Hoogerwerf en Robert Markus in wave 2. Voor Ko was de eerste wedstrijd na 3 maanden niet gelopen te hebben door
een slepende achillespeesblessure. Verder stond Ron Ponsen (geen lid DSV Dorswedo) klaar in wave 3.
De start van wave 1 was om 15.00 uur. Wave 2 volgde een kwartier later.Wave 3 pas om half 4, enzovoorts. Het was gelukkig vrijwel droog. Op het laatste stuk was er wel veel tegenwind.
Silvana ging goed op weg met een gemiddelde tempo van bijna 11,7 km/u en finishte met een netto tijd van 1.17.04. Robert was iets sneller en klokte een tijd van 1.16.24 met een tempo van bijna 11,8 km/u. Ko kwam binnen met een tijd van 1.21.14 (bijna 11,1 km/u) en mocht daar tevreden mee zijn. Arjen met zijn vele kilo ‘s wist een tijd van 1.28.44 te behalen met een gemiddelde snelheid van bijna 10,1 km/u. Tot slot kwam Ron Ponsen met 1.30.23 over de streep nabij het Feyenoord Stadion.
Dat was een sportieve jaarafsluiter van de hardloopkalender. Voor het volgende jaar staat het gepland op zondag 8 december 2019.