Sinds de corona uitbraak in maart 2020 zijn vele grote hardloop evenementen afgelast en uitgesteld.
Waaronder de bekendste en beroemdste loop van Nederland: de Rotterdam Marathon. Gepland in april 2020, uitgesteld naar oktober 2020 en weer uitgesteld naar april 2021. Ook de NK 10 km van de KNDSB in Etten-Leur kon niet doorgaan. Wat hier en daar wel doorgaat zijn kleinere hardloopwedstrijdjes met paar 100 deelnemers.

Een nieuw alternatief zijn de virtuele lopen.
Je loopt een afstand van een bekende hardloopwedstrijd en die loop je thuis in je eigen omgeving. Dat was wel even wennen.
Hoe doe je dat precies? Voor vandaag zondag 11 oktober waren er een 7-tal virtuele hardloopwedstrijden: de Rotterdam Marathon (hele marathon, 10,55 en 4,2 km), de marathon van Eindhoven (hele en halve marathon en 10 km), de Almere City Run (16,1 en 10 km), de Utrechtse Singelloop (5 en 10 km) en verder de wedstrijden in Maastricht en Groningen.

Ko en René hebben gekozen voor de 10 km van de Almere City Run. Frank heeft zich aangemeld voor de Rotterdam Marathon en loopt de hele marathon van 42,2 km. Aanmelden, dat je man of vrouw bent, je geboortedatum en het kost…niets! € 0,00 ! Dat geldt voor alle lopen, ook voor de hele marathon. Kosten € 0,00. Je krijgt bevestiging per mail en een deelname nummer.

Op je mobiel ga je de MyTrace speciaal voor virtuele lopen downloaden, je doet een paar handelingen, je geeft het deelnamenummer op en dan is het klaar. 5 minuten voor de start om 10 uur doe je een check in en om precies 10 uur gaat de tijd lopen en dan ga je zelf ook lopen. In Almere? Nee, gewoon thuis in Dordrecht je eigen omgeving in je eentje in je eigen tempo. René loopt de 10 km in Rotterdam en Frank zijn marathon in Limburg. Je bepaalt zelf het parcours, als het maar 10 km is. De tijd op je MyTrace stopt vanzelf als je de 10 km gelopen hebt. Dan is het gefeliciteerd!! Je krijgt de gelopen tijd te zien, gemiddelde snelheid en afstand. En de virtuele medaille!  (tekst gaat verder na de plaatjes)

      

Het lijkt ons een goed en leuk idee om met een groepje DSV Dorswedo lopers een volgende keer ook een virtuele loop te doen. Graag tot dan!

Uitslagen virtuele loop zondag 11 oktober 2020:
Frank Veugen in Munstergeleen 42,2 km (Rotterdam Marathon) tijd: 4 uur, 20 minuten en 29 seconden
René Hazelebach in Rotterdam, 10 km (Almere City Run) tijd: 55 minuten en 6 seconden
Ko ter Linden in Dordrecht, 10 km (Almere City Run) tijd: 53 minuten en 42 seconden