Een bijdrage van Frank Veugen:

Op 11 oktober 2020 deed ik voor het eerst mee met de virtuele loop van NN Running Day: https://www.nnrunningday.nl/. Je kon lopen op de app ‘My Trace’. Ik was blij dat ik eindelijk na januari halve marathon en februari de 50 km, een ‘wedstrijd’ in deze Coronatijd kon lopen. Het was niet echt een wedstrijd. Ik kon niet helemaal voluit hardlopen. De route is niet afgezet en dan moet je goed opletten op het verkeer etc. Je kon je aanmelden voor verschillende afstanden van de NN Marathon Rotterdam, Marathon Eindhoven, Singelloop Utrecht, Almere City Run, Maastrichts Mooiste, Menzis 4 Mijl van Groningen. Ik koos voor NN Marathon Rotterdam.

Al vóór 11 oktober was ik aan het verkennen om de juiste afstand te vinden dat past bij de loop. Ik heb het na meten met lopen een afstand gevonden met mijn Polar horloge van plus/minus 10,6 km. NB: google maps geeft 4 keer ongeveer 10,8 km achteraf met 56 m hoogteverschillen:

De eerste drie ronden liep ik op een uur, want ik probeerde het. Echter in de laatste ronde ging het tempo omlaag en dat kwam door weinig drinken en eten. Mijn finish: 4:20:29. Ik was toch tevreden.

Er kwam weer een email van NN Running Day dat degenen die op 11 oktober de virtuele loop gemist hebben alsnog kunnen lopen. Ik had voor mijn ogen dat de virtuele loop mij motiveert. Nadat ik zaterdag 24 oktober in goed tempo in twee ronden van 10,6 km de halve marathon van Eindhoven in 01:57:07 heb gedaan, zou ik op zondag 25 oktober ook willen lopen. Ik werd die dag wakker en was even de wintertijd vergeten. Ik was te vroeg en ging Ko appen. Hij zou de 10 km gaan doen. Het was koud en er was wind. Ik appte hem dat ik eerder van plan was om zoals jaren terug de zwaarste weekend te doen (ik deed toen de Dream-time marathon in Stein en de dag erna de NK halve marathon voor doven en slechthorenden in Etten-Leur). Dit voor test en uithoudingsvermogen en op karakter op zondag weer vier ronden te lopen. Ik dacht aan de 100 km van Winschoten. Dat wil ik als alles goed gaat volgend jaar lopen. Aan de ene kant dacht ik doe maar, maar aan de andere kant doe maar niet in verband met het weer en de groep. Maar na wikken en wegen besloot ik de marathon te gaan lopen. Bij de volgende keer gezamenlijk een virtuele 10 km loop met een gezamenlijke starttijd.

Hoe ging het? Het ging goed en de 1e ronde ging in 1:02:55 (10,5 km). Het begon te regenen en werd het zwaar met mijn kleren en sokken nat. Bij de tweede ronde ging ik mijn huis in. Ik kleedde mij om en dronk lemon met water en citroen 02:12:08 (21,1 km). Ik was bijna twintig minuten binnen. Dan de derde ronde en was zwaar en ging weer mijn huis in. Ik pakte naast drank ook brood met jam 03:38:41 en was ruim vijf minuten binnen. Dan de laatste ronde en dat ging super goed en ik vond al kracht en versnelde en finish was 04:59:12. Mijn Polar gaf de netto tijd aan en dat was 43,22 km in 04:38:08. Het was een goede ervaring de volgende dag las ik in de website dat aan de eerste edities van NN Running Day op zondag 11 oktober, zaterdag 24 oktober en zondag 25 oktober ruim 20.000 deelnemers meegedaan hadden. Onbekend maakt onbemind en het smaakte naar meer.