ZBSD bestaat al 10 jaar en voor hun de reden om iets groots uit te pakken. 3 daagse toernooi met Bowling, Hardlopen en Zwemloop. DSV Dorswedo heeft geen bowlers onder haar leden, maar wel hardlopers en zwemmers.

Met veel enthousiasme hebben veel hardlopers zich aangemeld, maar ook voor Zwemloop. Een zegt dat het leuk is om iets anders te doen en andere zeggen van een uitdaging met dubbele onderdelen.

Zaterdag 29 september om 11:00 uur begint eerst de hardlopen. 2 afstanden staan op het programma. 5 en 10 kilometer. Start en Finish zijn bij het zwembad De Schelp. 10 kilometerlopers moeten de meer omlopen. Deze lopers gingen als eerste van start. Dushantha Perera, Robert Markus en Sandra Bruggeman gingen de uitdaging aan met andere lopers o.a. Kees-Jan Dankers, Yvette Lentink, Karin Jong e.a. Monique van Duijnen heeft zich moeten afmelden wegens werk. Lizeke van der Linden kon niet meedoen wegens blessure. Frank Veugen zou het ook meedoen, maar moest onverwachts invallen bij NK Bedrijvenschaken in Apeldoorn.

Daarna gingen 5 kilometerlopers van start, 15 minuten na start van 10 kilometer. Om zo ervoor te zorgen dat lopers bijna tegelijkertijd finishen. Bij 5 kilometer deden volgende lopers mee: Silvana Dell’Era en Arjen Hoogerwerf. Ko ter Linden moest ook vanwege blessure afmelden.

Silvana Dell’Era werd 1e bij de dames met sterke tijd van 23 minuten 18 seconden. Arjen Hoogerwerf stormde als 2e binnen bij heren tot grote verbazing van Ko ter Linden. Hij liep zowat 1 minuut van zijn PR af. Binnen met 26 minuten 28 seconden.

Robert en Dushantha deden DSV Dorswedo eer aan door 2e en 3e plaatsen te pakken met resp. tijden van 50 minuten 26 seconden en 56 minuten 23 seconden. Kees-Jan Dankers (ZBSD) was gewoon te sterk met 42 minuten. Bij de dames pakte Sandra Bruggeman een podiumplaats, 2e met 59 minuten 43 seconden. Karin Jong werd 1e met 55 minuten.

Voor Arjen en Silvana is het nu goed uitrusten voor Zwemloop. ZBSD heeft een primeur om dit voor het eerst in Nederland te organiseren voor doven en slechthorenden. Aanvankelijk zou het gebeuren in het zwembad De Schelp, maar wegens roest in dak is het zwembad gesloten. Gelukkig heeft ZBSD een andere zwembad gevonden, in Halsteren. Een buitenbad maar overdekt met een ballon. Bij deze editie staan er 2 onderdelen op het programma. De korte en lange zwemloop. De korte is 500m zwemmen (20 baantjes trekken) en 5 kilometer hardlopen in het bosrijke omgeving van Halsteren. Lange zwemloop is de dubbele afstand. 1 kilometer zwemen en 10 kilometer hardlopen. Leo Bruggeman en Arjen Hoogerwerf schreven zich in voor korte zwemloop. Silvana Dell’Era, Frank Veugen en Ko ter Linden hadden gekozen voor een lange. Ook Monique zou hieraan meedoen, maar moet zich verstek laten gaan. Het was een vraag of Ko met hardnekkige beenblessure nog 10 kilometer kan hardlopen. Wel ging hij voor zwemmen en daarna ziet hij het wel.

Eerst gingen Lange Zwemloop van start. Elk zwemmer heeft een eigen baan en zo konden ze lekker zwemmen zonder stoten en trappen van andere zwemmers. Bart de Bruijn was natuurlijk de sterkste met zwemmen en ging als 1e uit het water. Daarna volgde Silvana, die tevens oud-zwemster was, als 2e en nam rustig de tijd bij omkleden. Toen ze door de draaideur ging, kwam Frank als 3e uit het water. Ondertussen waren er nog 3 zwemmers die bezig zijn om 40 banen vol te maken: Ronald van Breevoort, Kees-Jan Dankers en Ko ter Linden. Nadat Kees-Jan klaar was, was Ko ook klaar. Verrassend ging hij toch hardloopschoenen aantrekken om toch te gaan hardlopen.

En toen 30 minuten voorbij en mochten deelnemers aan Korte Zwemloop van start. Pepyn van Brakel die een wedstrijdzwemmer is kon lekker zwemmen, maar zat op de hielen door oud-zwemmer Arjen Hoogerwerf. Leo Bruggeman kiest gewoon zijn eigen tempo met geleende zwembril. Helaas was die snel beslagen. Pepyn kwam als 1e uit het water en vlak erna kwam Arjen uit het water. Nadat Arjen door de draaideur ging om te gaan hardlopen kwam Perry van Brakel als 3e uit het water. Gelukkig voor Perry is dat hij een snelle hardloper is en kon hij Arjen weer voorbijkomen.

Halverwege had Arjen Pepyn in het vizier en bleef hem opjagen en bij een korte rondje om het meertje (laatste kilometer) kon hij hem inhalen en 2e plaats verstevigen. Hij finishte wel tegelijkertijd met Silvana die net dubbele afstand heeft afgerond. Ook ze finishte als 2e van allemaal, maar als 1e van de dames (is ook de enige dame). Frank Veugen had best moeite met omschakelen van zwemmen naar hardlopen en tot overmaat van ramp liep hij bij hardlopen de verkeerde weg in en moest daarom hoop goedmaken en kwam geslopen over de finish met Kees-Jan Dankers. Ko ter Linden wist 1 ronde vol te maken en beseft ook dat het genoeg is om zich verder niet meer in de vernieling te helpen. Desondanks dat hij niet vol heeft weten maken, kreeg hij een mooie certificaat voor 1 kilometer zwemmen en 5 kilometer hardlopen. Voor Leo was het ook de eerste keer en die heeft hij met verve gelopen dat hij eens heeft geroepen “voor herhaling vatbaar”!

Klik voor meer foto’s op onderstaande links:
Google foto’s 1
Google foto’s 2