Rotterdam, Kralingse Bos, zaterdag 6 juli: Net als de afgelopen jaren deden we ook nu weer met een team mee aan de Ekiden estafette hardloop evenement. Met een team van 6 lopers loop je in estafettevorm de hele marathon van 42,2 km.

Ditmaal was ons team een combinatie van 2 lopers van ZBSD en 4 lopers van DSV Dorswedo. Helaas werd Frank Veugen onze hardloopcoördinator opgeroepen om voor een project naar Ghana in Afrika te gaan en moesten we het doen met 5 lopers. Dat is opgelost door Ko ter Linden 2 x 5 km te laten lopen.
Het was daar rondom de atletiekbaan van APC gezellig druk. Volgens de laatste berichten zouden er 275 teams meedoen, een record! Het was prima loopweer, dus niet te warm of te benauwd. Ko ging na 12 uur van start en deed er – ondanks zijn achillespeesblessure – ruim 27 minuten over. Loper nummer 2 was Ad de Bruijn voor de 10 km en klokte een mooie tijd rond de 57 minuten. Marga de Boer lost Ad af en ging goed op weg voor 5 km. Ze had last van haar knie en kon nog niet voluit lopen, dus ze was tevreden met haar 38 minuten. Loper nummer 4 was Robert Markus en die ging als een speer ervandoor. Liep op topsnelheid voor zijn doen en kwam met rond de 46 minuten over de streep.

De 5 km was voor Ko als loper nummer 5 en deed er 28 minuten over. En als laatste ging Lizeke van der Linden van start voor de laatste 7,2 km. Lizeke heeft nogal wat blessureleed gehad de afgelopen tijd, maar is nu vrijwel geheel hersteld. Ze loopt weer een paar keer per week en doet 2 x per week de bootcamp. Met het hele team ging Lizeke over de finish met als eindtijd van 3 uur 59 minuten en 56 seconden!

En dus onverwachts onder de 4 uur gedoken!. Een geweldige prestatie! Na afloop begon het flink te regenen en moesten we schuilen onder een grote boom en hebben we daar wijntjes en biertjes gedronken met lekkere hapjes erbij en zo het mooie resultaat gevierd. En voor herhaling vatbaar volgend jaar! Met dank aan de 2 lopers van ZBSD!

ZBSD lopers Marga en Ad

DSV Dorswedo lopers Robert, Lizeke en Ko

Tent opzetten en installeren

Support vanuit het team

Team juicht Robert toe

Robert Markus

Robert blij na zijn snelle 10 km

Marga lost Robert af na zijn 10 km

Marga de Boer

Lizeke van de Linden

Ko ter Linden

Ad de Bruijn