Frank Veugen heeft de 54 km van ‘Ultramarathon van Monschau’ gelopen en is klaar voor de 100km run van Winschoten.
Hieronder een verslag van Frank:

Op 11 augustus 2019 nam ik deel aan de Ultramarathon, een 56 km loop in Monschau in Duitsland. Dit als laatste test voor de 100 km RUN van Winschoten op 14 september.
Wel, hoe ging het?
Om 04.00u ging de lichtwekker af! Erg vroeg zou je zeggen en dat is ook zo. De Monschau Ultramarathon start om 06.00u en ik moest om 04.40u weg en 50 minuten rijden. Ik voelde me fit en heb de hele week voor de Ultramarathon me gefocust met gebalanceerd eten en veel water drinken.
Ik kwam om 05.30u in Konzen aan waar de start was. Na de auto geparkeerd te hebben ging ik mijn borstnummer ophalen. Ik herinner mij enkele jaren geleden dat ik in Monschau de marathon heb gelopen. Nu is het anders, grootster en met meer faciliteiten opgezet. Oké en om 06.00u was de start en ik kwam ruim een minuutje later aan. Moest mijn Polar-horloge inschakelen en toen ik daadwerkelijk startte was iedereen al wel, op een loper vlak voor mij en enkelen erna nog…. Ik liep goed en in mooi strak tempo door de heide landschap. Het was vrij vlak op dat rondje door de Eifel!

Na 1.15u kwam ik terug bij de start en had ik 13 afgelegd. Het ging goed. Dan moest ik de marathon afstand lopen. Onderweg haalde ik Genuss marathonlopers in die om 06.15u gestart waren (NB: dat is een wandelmarathon en is nieuw. De echte marathonlopers zouden om 08.00u vertrekken). Na enkele kilometers liep ik door de mooie oude centrum van de stad Monschau. Prachtige huizen en mooie plaats. Dan precies in twee uur heb ik de halve marathon afstand afgelegd. Dat was bij de drankpost en ik ging het bruggetje met een grote beek over. Toen begon de Eifel pas en moest ik echt klimmen. Dat ging niet makkelijk en ik moest een laatste stukje lopen. De totale stijging en daling van de Ultramarathon was 930 meter…. Dus…. Ik liep nog altijd goed en hield mijn tempo zo goed mogelijk aan.

De route was mooi en ging ook door het bos. Het werd warmer en ik telde de kilometers. Ik kreeg een kleine kramp en moest even strekken. Verder ging het prima en kwam ik bij het 50 km punt aan… Ik dacht aan Winschoten en dat ik dan op de helft zou zijn… Het ging goed en tegen de laatste twee kilometers moest ik klimmen. Dat ging goed en ik haalde lopers in. Ben toen gefinisht in 6.04.20. Ik kreeg de eerste Ultramarathon medaille opgehangen. Mooi en ik ben tevreden! Nu zou ik klaar voor de 100 km van Winschoten en nog ruim twee weken zeker wat duurlopen doen…….. Monschau was de moeite waard!